Saturday, April 11, 2009

Koa Kinabalu : 14-16Mar09

Ke KK sgt sgt sgt best.. Cuma silap kitorg sbb amik trip cuma 3hari 2mlm. Mmg tak cukup masa sbb tergesa-gesa kejar masa. Manakan tak tekejar-kejar, dgn keadaan yg ujan, drive ke Kundasang pung amik masa 2 jam.. sib baik semua org sporting, xder yg ngamuk2..

Buktinya ada kat bwh ni hah.. tapi banyak gambar2 yg xsmpt amik...











dekna antara org yg paaling tak sabar nak sampai sana tu..









Deknis pulak mmg sporting, senyuum spjg jalan..












camnilah suasana kat KK Airport (masa ni lah tetiba org UK call.. heh heh)












nilah org yg diraikan.. at least merasa gak sampai KK..












..pagi2 masa tunggu /fast kat cafe hotel. Sini takde buffet-buffet. Diorg akan dtg amik order dan tunggu lah... kira lama jugak la tunggu..









pemandangan dari dlm cafe..













..ni pulak masa lepas b/fast kat luar cafe.. tgh tunggu keta sewa sampai..utk ke Pekan Kundasang.. dah kul 10.00am ni. Drive akan amik masa 2jam dari KK ni.










Hah dah start driving.. tapi ni dah driving dlm 1jam 45min.. dah sampai Pekan Nabalu.. Kundasang dlm 15mins lagi ke depan.. Tak nmpak apa2 gunung pun, semuanya terlindung awan dan kabus.











Deknis pun sampai terselit dibuatnya.. penat tul la..











Yg dua org ni jgn risau.. mmg camnilah spjg jalan ..












cantik kan??.. sejuk tmpt ni.. Satgi nak singgah Taman Negara Kinabalu.. Masuk dlm kejap tu kejap jer sbb semua dah lapor.. best!! sejukkk!!











Ini lah pemandangan di Kundasang.. semuanya berbukit bukau.. Gunung Kinabalu sembunyi belakang kabus..











Lepas isi perut kat Pekan Kundasang, kitorang lajakkan terus ke Ladang Teh Sabah.. Rasanya dalam 1jam lagi driving jauhnya dari Kundasang..

Ni jalan masuk nya..









dah sampai Sabah Tea... posing sat..













close up.. Daun teh Sabah yg sangat2 berkualiti tinggi.













Entrance ke restauran teh segar diorg..


















..pemandangan ladang teh dari dalam restaurant.. saujana mata memandang..










..Yg ni memang antara yang paling best kat Teh Sabah.. anak sungai dia mmg best, sejuk nya air!!! Kalau bawak baju extra ni sure dah berendam la jawapnya kitorang.. Tapi pelik org2 sana langsung tak amik tau keindahan alam ciptaan Tuhan ni.. kitorang masuk air ni diorang pakat tengok kitorang jer.. hehehe













..eeee sejuk & nyaman....






Yg ini pulak pemandangan dari Strawberry Hotel, Kundasang. Dah kul 5.30 tapi dah gelap nak malam. Sebab dah nak malam, lagipun belum dpt tengok lagi Gunung Kinabalu tu, kitorang decide nak stay dan nak keluar esok pagi2 kul 5.30 (ikut kata org sini, gunung tu boleh nmpk dari jam 6am jer, kul 10am dah kena tutup kabus balik dah)..
Tak jadi stay Strawberry Hotel ni, kita gi Fairy Garden Resort.. Selai sepinggang jer..









..tapi sblm tu, kita pegi Pekan Kundasang dulu, beli makanan.. beli buah kat gerai-gerai ni je..












..dlm Fairy Garden Resort. Besar bilik, ada 2 katil kelamin dan 1 double-decker.

Deknis dah penat tu..












keluar dari Fairy Garden, kul 5:48 am... kita tuju ke Pekan Nabalu..













6.09 Am dah ada kat Pekan Nabalu.. tuuuu dia Gunungnya... cantik kan?? Sejukkkkk....














.. matahari dah nak naik..












... amacam??











ish ish ish...
















eh! mana lagi sorang??












sejukkkk..















puncak tertinggi di Asia ..













cepaatttt!! matahari dah nak timbul tu.. tak kena-kena lagi posing aku nih,,









3 dara pingitan.













dipersembahkan..... inilah dia...













senyum puas..















mana paling cun?.. mesti la gunung belakang tu... huhuhuhu..












berpayung bukan sebab ujan.. silau.













alahai.. damainya....













belilah ole2 skit.. orait jugak harganya..
(Pekan Nabalu 7.50 am)..
Nak kena sampai KK kul 10am, nak pulang keta..












9.09 AM dah nak sampai KK semula.. Ni kat tepi pantai dia... cantik kan??












... lagi view best kat pantai KK






Laju sangat ke van nih.. sampai senget nampaknya.. Van ni nak ke Inanam/Telipok/Menggatal.. Kitaorg dah sampai dah.. ye bang, baru balik dari sana.









ni lah pekan KK












lagi pekan KK. Tengah pesat membangun











sampai kat hotel KK dah. tgh lepak dan bersiap balik ke KL















last posing sblm berangkat pulang..

















eh! gambar ni tertingal.. masa mkn malam kat restoran di KK masa mula2 sampai.. Orait jugakla makanan dia. Janji ada soru..















kat KK International Airport. Nak tengok bukti dah sampai KK ?? tuuuu... ada rantai mutiara tu.. hehehe













Airasia.com... oh! yes!!





No comments: